Otázky a odpovede k RAVENOL ATF T-ULV FLUID

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je plne syntetická ATF (kvapalina pre automatické prevodovky), na báze vysoko kvalitného polyalfaolefínu (PAO) a esterov so špeciálnym aditívom a inhibíciou, ktoré zaisťujú dokonalú funkciu automatickej prevodovky.

Je vhodný pre najnovšiu generáciu automatických prevodoviek Aisin Warner. Zaručuje vysokú ochranu proti opotrebeniu za všetkých prevádzkových podmienok.

Zníženie stratového krútiaceho momentu v automatických prevodovkách (AT) je kľúčovým faktorom pri zlepšovaní spotreby paliva. Sľubným prístupom je zníženie viskozity kvapaliny do automatickej prevodovky (ATF), aby sa minimalizovali straty pri vírení. RAVENOL vyvinul ATF s veľmi nízkou viskozitou, nazývaný „T-ULV“, ktorý má približne o 50% nižšiu kinematickú viskozitu pri 40 ° C v porovnaní s konvenčnými nízkoviskóznymi ATF. Všeobecne sa rozumie, že ak je viskozita ATF príliš nízka, môže to mať negatívny vplyv na únavovú životnosť komponentov, ako sú prevody a ložiská, a môže to viesť k zvýšenému opotrebovaniu alebo zadretiu.

RAVENOL ATF T-ULV Fluid bol navrhnutý na riešenie týchto problémov pomocou aplikácie dvoch kľúčových technológií. Prvým je vysoko výkonný PAO (polyalfaolefín) s nízkym trakčným koeficientom, ktorý sa pri podmienkach vysokého tlaku premieta do nízkej viskozity. To znižuje šmykovú odolnosť medzi klznými povrchmi za podmienok elasto-hydrodynamického mazania (EHL), čo prispieva k zlepšeniu únavovej životnosti ložísk a ďalších komponentov. Druhým je základný olej esterového typu s vysokou polaritou. Zistilo sa, že množstvo použitého esterového základového oleja má zásadný vplyv na únavovú životnosť. Predpokladá sa, že adsorpcia esterov na kovové povrchy zlepšuje mazivosť v náročných mazacích podmienkach. Testy trvanlivosti sa uskutočňovali v širokom rozmedzí podmienok s použitím komponentov prevodovky a ložísk a skutočných prevodových jednotiek a bolo potvrdené, že kvapalina RAVENOL ATF T-ULV Fluid prekonáva nízko viskózne ATF, a to aj napriek jej veľmi nízkej viskozite. Ďalej RAVENOL ATF T-ULV Fluid znižuje stratový krútiaci moment v prevodovke približne o 12% v porovnaní s inými nízko viskozitnými ATF.

Kvapalina je červenej farby.

Poznámky k aplikácii

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je ultra nízko viskózny ATF pre moderné 8-stupňové automatické prevodovky Aisin Warner.

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je vhodný pre použitie v automatických prevodovkách BMW, Peugeot / Citroen, VW, Volvo. Dajte pozor na originálne číslo dielu výrobcu!


1L 4L

Fórum - otázky a odpovede RAVENOL ATF T-ULV FLUID



KONTAKT

BRATISLAVA:
(+421) (0) 903 582 675

SENICA:
(+421) (0) 907 142 920

Ochrana auta proti korózii

Hrdza dokáže na automobiloch napáchať veľké škody a ich majiteľom narobiť množstvo vrások na čele. Aby ste nepatrili medzi nich, mali by ste sa pred nadchádzajúcou zimnou sezónou dostatočne pripraviť. Koróziou nazývame chemické zmeny, ktorými sa mení pov...
čítať viac