Otázky a odpovede k MOBIL Rarus 827

Viskozita: ISO VG 100

Popis produktu
Rad Mobil Rarus 800 predstavuje mimoriadne kvalitné oleje do vzduchových kompresorov, ktoré sú určené hlavne pre mazanie veľmi zaťažených piestových vzduchových kompresorov. Sú navrhnuté tak, aby spĺňali alebo prekračovali najprísnejšie požiadavky významných výrobcov kompresorov. Sú vyrobené na báze syntetických základových olejov a komplexu aditív, ktoré zaručujú výnimočnú ochranu a spoľahlivosť kompresorov prevádzkovaných v podmienkach, kde produkty na báze minerálnych olejov nespĺňajú požadované parametre. Rad Mobil Rarus 800 poskytuje vynikajúcu ochranu proti opotrebovaniu a mimoriadnu odolnosť voči oxidačnej a tepelnej degradácii, ktorá je výrazne lepšia než u minerálnych olejov. Jedinečná receptúra ​​olejov Rarus 800 vedie k obmedzeniu tvorby usadenín a prenosu nečistôt, čím sa minimalizujú možné problémy zariadenia a znižujú náklady na údržbu. V porovnaní s výrobkami na báze minerálnych olejov znižujú oleje radu Mobil Rarus 800 významne riziko požiaru a výbuchu, majú vyššiu teplotu samovznietenia a tým zlepšujú výkonnosť aj bezpečnosť. Ich výnimočná odlučiteľnosť vody znižuje problémy so vznikom emulzie as prenosom nečistôt do obehu a do nadväzujúceho zariadenia. Oleje sú odporúčané alebo schválené radom popredných výrobcov kompresorov.

Vlastnosti a výhody
V porovnaní s klasickými minerálnymi olejmi možné používaním olejov radu Mobil Rarus 800 znížiť tvorbu usadenín a docieliť tak väčšiu čistotu kompresorov, čo umožňuje predĺžiť dobu prevádzky medzi jednotlivými servisnými intervalmi. Oleje majú vynikajúcu oxidačnú a tepelnú stabilitu a vykazujú mimoriadnu ochranu proti opotrebeniu a korózii, čo predlžuje životnosť a zvyšuje výkonnosť zariadenia.

Použitie
Oleje radu Mobil Rarus 800 sa odporúčajú pre jedno a viacstupňové vzduchové kompresory. Vhodné sú obzvlášť pre nepretržitú prevádzku v podmienkach s teplotami na výtlaku do 200 ° C. Sú vhodné pre piestové a rotačné kompresory.Oleje s nižšími stupňami viskozity sa používajú hlavne v rotačných kompresoroch. Sú odporúčané do zariadenia, ktoré dlhodobo vykazujú nadmernú degradáciu oleja, zlú funkciu ventilov alebo tvorbu usadenín. Sú kompatibilný so všetkými druhmi kovov používaných pri konštrukcii kompresorov as olejmi na báze minerálnych olejov. Ich zmiešaní však zhoršuje výkonové charakteristiky syntetických olejov. Oleje radu Mobil Rarus 800 sú kompatibilné s tesneniami vyrobenými z fluórované uhľovodíkové, silikónové, fluorsilikonové, Polysulfidové, vitonové a teflónové gumy az nitrilovej umelej gumy N NBR (menej ako 30% akrylonitril), prírodné a butylkaučuku, z neoprénu, polyakrylátu, styren/butadien- a chlorosulfonovaného polyetylénu. Rad olejov Mobil Rarus 800 nepoškodzuje olejovzdorné farby, ale neodporúča sa styk s lakmi, emaily, PVC a akrylovými farbami. Strana: 2 Oleje radu Mobil Rarus 800 vykazujú vynikajúcu výkonnosť pri nasledujúcom použití:
- Všetky typy vzduchových kompresorov - odporúčajú sa ale najmä pre piestové vzduchové kompresory
- Jednotky pracujúce v náročných podmienkach
- Viacstupňové zariadenie s dlhodobou nadmernou degradáciou oleja u výrobkov na báze minerálnych olejov
- Možno ich používať na mazanie valcov a kľukových skríň
- Kompresorovej sústavy s prevodmi a ložiskami
- Kompresory používané v stacionárnych a mobilných aplikáciách


Fórum - otázky a odpovede MOBIL Rarus 827 ISO VG 100



KONTAKT

BRATISLAVA:
(+421) (0) 903 582 675

SENICA:
(+421) (0) 907 142 920

O olejoch, len tak, všeobecne ...

Neustále sa stretávame s tým, že naši zákazníci v snahe vybrať ten najlepší olej do svojho štvor - prípadne dvojkolesového milačika, používajú pojmy ako syntetika, polosyntetika, pýtajú sa na porovnanie olejov podľa výrobcov, trvajú na pomaly dnešnom d...
čítať viac